Nieuwsbrief iQOUNT

Editie mei 2012

Wederom een nieuwe editie van onze nieuwsbrief met actualiteiten en ontwikkelingen die voor jou van belang kunnen zijn.

Wil je meer informatie of wil je een ander onderwerp met ons bespreken, neem dan contact met ons op. Wij zijn jou graag van dienst!

Het team van iQOUNT

Je krijgt een nieuw rekeningnummer

In 2014 kun je geen gebruik meer maken van je vertrouwde Nederlandse rekeningnummer. Er komt namelijk één Europese betaalmarkt met één Europees betalingssysteem, de Single European Payment Area (SEPA). Gevolg is wel dat je Nederlandse rekeningnummer gaat verdwijnen en dat je gebruik moet gaan maken van het International Bank Account Number (IBAN) de Bank Identifier Code (BIC). Nederland maakt deze overstap op 1 februari 2014.

Lees meer

BTW naar 21%, vergeet uw boekhoudpakket niet!

De verhoging van het algemene BTW-tarief van 19% naar 21% moet op 1 oktober van dit jaar ingaan. Deze verhoging betekent voor ondernemingen die geen volledig aftrekrecht hebben een hogere kostenpost. De overheid zal waarschijnlijk een overgangsregeling hanteren bij de verhoging. Zo willen ze voorkomen dat ondernemingen door vooruit te betalen BTW-voordeel behalen voor prestaties die na de BTW-verhoging plaatsvinden.
Lees meer

Eerste Kamer behandelt toch de nieuwe flex-bv

Het wetsvoorstel Vereenvoudiging en flexibilisering bv-recht zal de Eerste Kamer ondanks de val van het kabinet-Rutte toch gewoon in behandeling nemen. De val van het kabinet maakte behandeling van deze wetsvoorstellen namelijk onzeker. Recent heeft de Eerste Kamer echter besloten om dit wetsvoorstel niet controversieel te verklaren.
Lees meer

Bijna driekwart werkgevers nog niet overgestapt op werkkostenregeling

Uit onderzoek van AFAS Software blijkt dat bijna driekwart (73%) van de werkgevers nog niet is overgestapt op de Werkkostenregeling (WKR), het nieuwe vergoedingssysteem dat per 1 januari 2011 beschikbaar is.
Lees meer

iQOUNT - Online gelanceerd!

Een online portal waardoor sneller en gemakkelijker gecommuniceerd kan worden en de ondernemers meer tijd overhouden om dàt te doen waar zij goed in zijn. Dat is iQOUNT – Online!


Lees hier
meer informatie over iQOUNT - Online.


Exact Online - Testimonial

Bianca Wassink van BOLD in Harderwijk en haar ervaringen met Exact Online en de samenwerking met iQOUNT.


Online helpdesk

Onze online helpdesk, ook in de portal beschikbaar, wordt steeds vaker geraadpleegd. Naast ons vaste spreekuur op donderdagmorgen, dè gelegenheid om gratis korte vragen te stellen.


Contact

Daltonstraat 22
3846 BX Harderwijk
Postbus 1160
3840 BD HARDERWIJK
tel. 0341-740800
fax. 0341-740801

- ©2010 iQOUNT.nl