Nieuwsbrief iQOUNT

3e editie 2011, juli 2011

Met deze nieuwsbrief informeren wij je over actualiteiten en ontwikkelingen die voor jou van belang kunnen zijn.

Wil je meer informatie of wil je een ander onderwerp met ons bespreken, neem dan contact met ons op. Wij zijn jou graag van dienst!

Ook op onze website, www.iqount.nl, publiceren wij met enige regelmaat nieuwsitems.

Het team van iQOUNT wenst een ieder een fijne zomer toe.

Nieuwe regels voor hypotheken

Op 1 augustus 2011 treden aangescherpte regels in werking voor het verstrekken van hypotheken. De regels houden met name in dat de hypotheek voor de aankoop van een eigen woning niet meer dan 110% van de marktwaarde van de woning (inclusief overdrachtsbelasting) mag bedragen.
Lees meer

Belastingdienst betaalt voorschot teruggaaf bijdrage Zvw over 2011 uit

De Belastingdienst betaalt in juli 2011 een voorschot uit op de teruggaaf van de inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet (bijdrage Zvw) die te veel wordt ingehouden in 2011. Men kan zelf een voorschot aanvragen, wijzigen of terugbetalen.
Lees meer

Nieuwe regels BTW-correctie privégebruik auto

De regels voor de BTW-correctie voor privégebruik van auto’s van de zaak wijzigen per 1 juli 2011. De aanleiding voor de wijziging is een voor de fiscus ongunstige uitspraak van de Rechtbank Haarlem van 1 juni 2011 over de toepassing van het gelijkheidsbeginsel. Hoewel de Belastingdienst in beroep is gegaan tegen de uitspraak, wacht de staatssecretaris van Financiën de uitkomst hiervan niet af en heeft hij nieuwe regels geïntroduceerd.
Lees meer

Nieuwe inleg spaarloon niet meer mogelijk

Werknemers kunnen volgend jaar geen geld meer inleggen voor belastingvriendelijk sparen via de spaarloonregeling. klik hier


Cloud computing en andere donkere wolken

Cloud computing: het lijkt ideaal. Niet meer je software en persoonlijke data op je pc, laptop of smartphone, maar gewoon beschikbaar via het internet. Praktisch en goedkoop, maar... blijft het straks ook veilig? klik hier


Wetswijziging inzake (saldo) vakantiedagen

Vanaf volgend jaar gelden er nieuwe regels voor de opbouw en opname van de wettelijke minimumvakantiedagen. klik hier


Contact

Daltonstraat 22
3846 BX Harderwijk
Postbus 1160
3840 BD HARDERWIJK
tel. 0341-740800
fax. 0341-740801

- ©2010 iQOUNT.nl